in , ,

Francia diákszervezet elnöke: “Leszarom a Notre-Dame-ot, csak ti, fehérkék deliráltok”

Ez nem semmi

Mindenekelőtt olvassuk csak el ezt itt (a mandi szemlézte):

„Leszarom a Notre-Dame-ot, csak ti, fehérkék deliráltok” – írta a francia diákszervezet egyik vezetője

Hafsa Askar elmondta: a francia történelmet is leszarja. 

Az Unef nevű francia diákszervezet két munkatársa botrányos kijelentéseket tett a Notre-Dame-székesegyházat sújtó tűzvésszel kapcsolatban – adja hírül a Le Nouvel Observateur.

„Kitört a nemzeti dráma, ég egy katedrális teteje” – írta Édouard Le Bert, a szervezet országos irodájának tagja, aki Twitter-profiljában „antirevizionista kommunistaként” írja le magát. A tweet azonnal felháborodott reakciókat váltott ki, Le Bert pedig azzal mentegetőzött, hogy az esettel alkalom nyílik a felújításra, a tetőszerkezet és a huszártorony pedig amúgy is a 19. századból valók. (Le Bert egyébként téved, az elpusztult tetőszerkezet jelentős része a 13. században készült.) A felháborodás nyomán Le Bert a Twitter-fiókját privátra állította át.

Hafsa Askar, az Unef lille-i szervezetének alelnöke még botrányosabb kijelentéseket tett. “Az emberek elsírják magukat néhány fadarab miatt. Túlságosan is szeretitek a francia identitást, pedig igazából mindenki leszarja az egészet, csak ti, fehérkék deliráltok” – írta, majd hozzáfűzte: “leszarom a párizsi Notre-Dame-ot, mert leszarom a francia történelmet”. A twitterezők finoman szólva negatív reakciójának hatására Askar is lépett, és törölte Twitter-fiókját. A hölgy egyébként korábban arról értekezett, hogy „el kéne gázosítani az összes fehér embert, ezt az alsóbbrendű fajt”.

Az Unef elnöke, Mélanie Luce védeni próbálta a mundér becsületét, kifejtve: semmi sem igazolja azt, hogy „inzultálják, zaklassák, nemi erőszakkal fenyegessék azokat, akik máshogyan gondolnak”. Luce intése meglepő módon nem hűtötte a kedélyeket, így másnap a diákszervezet elhatárolódni kényszerült Le Bert és Askar kijelentéseitől.

És most, hogy elolvastuk, az a dolgunk, hogy legalább önmagunknak mondjuk ki jó hangosan: semmi, az égvilágon semmi sem kötelez bennünket arra, hogy ezeket a patkányokat elviseljük. Mondjuk ki jó hangosan, ezek nem valamiféle legitim vélemények, ez nem „másként gondolkodás”, nem másmilyen világkép – és legfőképpen nem vitaalap. Hanem az emberi élet aláásása.

(Bayer Zsolt, badog.blogstar.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bayer Zsolt – Miasszonyunk…

Akkora taslit kapott Jakab Péter, hogy a fal adta a másikat