in ,

Fokozódik a helyzet! Karanténba kerülnek az Olaszországból hazaérkező magyar diákok

Karanténba kerülnek azok a középiskolás diákok, a kísérőjük, valamint két buszsofőr, akik ma este érkeznek haza egy észak-olaszországi kirándulásról

Karanténba kerülnek azok a középiskolás diákok, a kísérőjük, valamint két buszsofőr, akik ma este érkeznek haza egy észak-olaszországi kirándulásról. Mindössze pár kilométerre voltak a lezárt területtől.

Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek Észak-Olaszországból, ahol gyorsan terjed az új koronavírus. Lombardia tartományban rövid időn belül megtöbbszöröződött, 90-re emelkedett az igazoltan fertőzöttek száma, és több északi tartományban is emelkedett a betegek száma – írja közleményében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

 

A diákok mindössze 13 kilométerre voltak a lezárt területtől, valamint sokat ingáztak tömegközlekedéssel Milánó északkeleti részén a néhány hetes kirándulás alatt. A diákok és a magyar lakosság legnagyobb védelme érdekében döntött így az NNK.

(origo.hu)
Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Buszokkal szállították a tüntetőket a Kossuth térre

Egy 21 éves srác 20 percen keresztül küldte el a francba Gyurcsány Ferencet! – Videó