in ,

Egy karrier vége. Ennyi volt – Kizárták Demeter Mártát a honvédelmi bizottságból

A parlament 124 igen, 25 nem szavazattal felmentette Demeter Mártát

A parlament 124 igen, 25 nem szavazattal felmentette Demeter Mártát, az LMP országgyűlési képviselőjét a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöki tisztségéből és bizottsági tagságából.

Kövér László az Alkotmányvédelmi Hivatal új jelentése után kezdeményezte Demeter felmentését, az AH szerint Demeter Márta egyes lépései nemzetbiztonsági kockázatot jelentettek. Demeter alelnöke volt a bizottságnak. Az Orbán Flóra-ügy miatt kellett távoznia: tavaly október 16-án fordult írásbeli kérdésekkel a belügyminiszterhez és a honvédelmi miniszterhez, azt tudakolva, hogy miért utaztatták a honvédség A319-es Airbusával Ciprusról Magyarországra Orbán Viktor miniszterelnök egyik lányát, Flórát.

Kiderült, nem Orbán, hanem egy azonos vezetéknevű katona kétéves lányáról van szó, aki – édesanyjával együtt – engedéllyel utazott a gépen. Egy másik írásbeli kérdésben egy kiképzési repülésen részt vevő gépről állította Demeter Márta, hogy azon indokolatlanul és jogtalanul szállították a Magyar Honvédség nemzeti fegyverzeti igazgatóját, a nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért felelős kormánybiztost. Erre reagálva a Honvédelmi Minisztérium több képviselője is közölte, hogy Maróth Gáspár nem utazott a gépen.

MTI/PestiSrácok

(echotv.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Jakab is “benácult” – Vállalhatatlan kijelentések a jobbikos Jakab Pétertől

Nem stadion – Már az év végre elkészülhet az M44 első szakasza