in ,

Döbbenet: Joe Biden kabinetfőnöke szerint lehet csalni az elnökválasztáson

Korábbi munkatársát kérte fel kabinetfőnöknek Joe Biden.

Korábbi munkatársát kérte fel kabinetfőnöknek Joe Biden. Ron Klain azonban kellemetlen helyzetbe került egy néhány évvel ezelőtti tweetje miatt, amely a mostani helyzetben félreérthető lehet. Miközben a baloldali sajtó arról beszél, hogy nem volt csalás az amerikai elnökválasztáson, egyre többen tesznek eskü alatt vallomást, amelyekből szabálytalanságok sora derül ki – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A gyanús körülmények között lezajló amerikai elnökválasztás előrevetített győztese, Joe Biden a hét folyamán megnevezte, hogy ki lesz a kabinetfőnöke.

A volt alelnök Ron Klaint választotta, aki tanácsadóként dolgozott a Biden-Harris-kampányban, illetve 2009 és 2011 között Biden kabinetfőnöke volt a Fehér Házban. Klain korábban pedig azt írta a Twitteren, hogy el lehet csalni a választást.

 

 

A Vox nevű portál 2014-ben a Twitter-oldalán osztott meg egy cikket egy felmérésről, amely szerint az amerikaiak 68 százaléka úgy gondolja, hogy a választásokon lehet csalni. A bejegyzés alatt Klain csak annyit írt, hogy “azért van, mert tényleg lehet”.

A Vox cikke, amelyre Klain akkoriban válaszolt, az újraválasztási arányokról szólt, és azt írták, hogyaz amerikaiak azt gondolják, hogy a választásokat a hivatalban lévők javára fordítják. És alapvetően igazuk van.

Az idei elnökválasztás körül is kialakultak furcsaságok. A baloldali sajtó minden erejével igyekszik elhitetni, hogy semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy csalások történtek volna. Ehhez képes Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője a minap a Fox News-on mutatott be 234 oldalnyi eskü alatt tett vallomást.

 

McEnany szerint a tanúk többek között azt állították, hogy egy adag szavazólap 60 százalékán ugyanaz az aláírás volt, vagy éppen hogy egy halott is szavazott. Mindez csak a michigani Wayne megyében.

 

 

 

 

 

Az eskü alatt tett vallomásokban azért nem érdemes hazudni, mert legalább 5 éves szabadságvesztéssel büntethetik.

A detroiti Jessy Jacobs a vallomásában azt állította, hogy szeptemberben többedmagával az volt a feladata, hogy kiküldje levélben a szavazólapokat. Állítása szerint a felettese arra utasította, hogy dátumozza vissza a csomagokat, vagyis korábbi időpontot írjon rá, mint ahogy azokat kiküldték.

Jacobs továbbá azt is állítja, hogy a választás lebonyolításában részt vevő személyzet segített az embereknek abban, hogy Joe Bidenre, illetve a demokratákra szavazzanak. Ráadásul a szavazófülkébe is elkísérték az embereket, hogy lássák, kire szavaznak. Elmondása szerint a felettese arra is utasította, hogy ne kérjen fényképes igazolványt a szavazni kívánó emberektől.

 

 

 

 

November 4-én Jacobs szavazatszámlálóként dolgozott. Ekkor arra utasították, hogy ne figyeljen a hiányosságokra az egyes szavazólapokon, illetve arra, hogy az aláírásokat se ellenőrizze.

Mellissa A. Carone a vallomásában arról beszélt, hogy látta, amint a személyzet több szavazólapot többször beszkennel, anélkül, hogy előbb kivenné a rendszerből az előző beolvasást. Ennek köszönhetően egy-egy szavazólapot 4-szer, 5-ször is beolvastak. Elmondása szerint két furgon állt be a szavazólétesítmény garázsába, egy napközben, egy pedig éjszaka. Ezek állítólag ennivalót hoztak, azonban Carone nem látott ételt. Állítása szerint két óra sem telt el a furgon távozását követően, amikor bejelentették, hogy 100 ezer szavazólapot találtak Michiganban.

Andrew Sitto pedig arról beszélt, hogy nagyjából hajnali 4.30 órakor több tízezer szavazólapot hoztak és helyeztek el nyolc hosszú asztalra. Állítása szerint ezeket egy hátsó szobából hozták ki. Sitto szerint az összes általa megfigyelt voks Joe Bidenre érkezett.

(origo.hu)
Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Megérte rájuk szavazni? Niedermüllerék is emelnek: Erzsébetvárosban is növekedni fog a parkolás és a lakhatás díja

Ettől agyad eldobod: a koronavírus-járvány közepén sarcolja meg V. Naszályi Márta az első kerületieket