in ,

Deutsch szerint Ujhelyi és társai hazaárulók – Újhelyi ezzel szemben hazafinak tartja magát

Deutschnak van igaza

Éles vita bontakozott ki Deutsch Tamás és Ujhelyi István között, melyben Deutsch szerint Ujhelyi és társai saját hazájuk ellen fordultak. A szocialista Ujhelyi azonban kikérte magának, hogy hazaáruló lenne, ő ezt inkább hazafiságnak látja. A fideszes EP-képviselő azonban egyértelműsítette, hogy mit jelent a hazaárulás és mit a hazafiság, utóbbit pedig hiába állítja magáról Ujhelyi, mégis a saját hazáját kiárusítók táborába tartozik.

A képviselők a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és a Magyarországgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló kormánypárti országgyűlési határozati javaslat általános vitájában szólaltak fel szerdán az Országgyűlésben.

 

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselője azt mondta, 2015 óta Ujhelyi István (MSZP), Niedermüller Péter (DK), Szanyi Tibor (MSZP), Jávor Benedek (Párbeszéd), Molnár Csaba (DK) és Meszerics Tamás (LMP) legkevesebb 16 olyan javaslatot szavazott meg, amelyek a magyar emberek elsöprő többségének akaratával szemben üdvözli a tömeges migrációt, sürgeti az állandó áthelyezési mechanizmust, a kötelező betelepítési kvóta rendszerének bevezetését.

 

A képviselők évek óta nem a magyar emberek mellett állnak, hanem Guy Verhofstadtnak, az EP liberális frakcióvezetőjének legjobb magyarországi tanítványaiként azokkal szövetkeznek, akik a brüsszeli bevándorláspárti többséget és Soros György érdekeit képviselik, és akik bevándorlóországgá akarják tenni Magyarországot – hangoztatta.

Deutsch Tamás szerint a magyar baloldali EP-képviselők a Sargentini-jelentés megszavazásával megint hazájuk ellen fordultak, sőt odaadóan segítették annak előkészítését is.

Közölte, a magyar ellenzék EP-képviselői részei a brüsszeli bevándorláspárti csoportnak, a magyar ellenzéki képviselők a jövő évi választáson azért akarnak bejutni az EP-be, hogy a bevándorláspárti oldal részeként segítsék a határvédelem és a menekültügyi eljárások elvételét a tagállamoktól, illetve a migránsok betelepítési programjának beindítását. Mi arra készülnünk, hogy ettől megvédjük Európát és Magyarországot – hangoztatta.

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője ezzel szemben felidézte, 1956 decemberében Strasbourgban ülésezett a Magyar Forradalmi Tanács, míg Kéthly Anna, a Nagy Imre-kormány minisztere, Király Béla, a Nemzetőrség főparancsnoka, Kővágó József, a kisgazda párt főpolgármestere az ENSZ-hez fordult a Magyarországon történtek miatt. Róluk az akkori állampárt azt mondta, hazaárulók – közölte. Pikáns párhuzam a volt állampárt utódpártjának képviselőjétől, akik pont a kommunizmussal szemben fellépőket nyomták el.

Azt firtatta, hogy hazaárulásnak számít-e, amikor egy politikai párt vezetője saját uniós pártcsaládjában a saját országát elítélő határozatot terjeszt elő, ahogy 2003-ban Orbán Viktor tette. Hazaárulás az, hogy ha egy politikai vezető Brüsszelben saját pártcsaládjában azt követeli, vonják meg a támogatásokat Magyarországtól, ahogy ezt 2006-ban Orbán Viktor kérte? – kérdezte.

Ujhelyi István rögzítette: ugyanúgy a nemzet részének tartja magát, mint a kormánypárti, a jobbikos képviselők. Büszke magyar vagyok – fogalmazott, azt tudakolva, csak az lehet nemzeti, aki Orbán Viktort támogatja?

Az ellenzéki politikus szerint ma az a hazafi, aki érti, hogy a magyar nemzet jövője az egységes és erős EU-ban van. A határozati javaslatban megfogalmazottakra reagálva közölte, nem támogatja az illegális bevándorlást, és véleménye szerint meg kell védeni a magyar, az uniós határokat. Támogatni fogja – folytatta – a Frontex költségvetésének növelését, illetve a közös határvédelem megerősítését anélkül, hogy átadják a magyar határőrizet jogát másnak. Kiállt a keresztény kultúra megőrzése mellett.

Forrás: MTI; Fotó: MTI

(forrás:pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Szijjártó: Ukrajnának nincs jogalapja a beregszászi magyar konzul kiutasítására

Távozásra szólította fel az elítélt szegedi városvezetőket a Fidesz-KDNP