in ,

Bundás Andi és a lakásmaffia – A Ripost szétkapta a politikust, mint Morzsikutya a lábtörlőt

Tíz éven keresztült viaskodott a Varga-Damm Andreával, és az általa képviselt lakásmaffiával a 68 éves Angéla

Ripost: “Szégyenteljes” ügyben védte a lakásmaffiát Varga-Damm Andrea

 

Tíz éven keresztült viaskodott a Varga-Damm Andreával, és az általa képviselt lakásmaffiával a 68 éves Angéla  – írja a Ripost.hu. Az asszony bírósági dokumentumokkal igazolt törénete szerint, mivel fia vállalkozásának pénzre volt szüksége, egy ismerettség révén színlelt adásvételi szerződést kötöttek budai, 150 négyzetméteres budai ingatlanukra, amikor azonban vissza akarták fizetni a kölcsönt, a hitelezők ezt nem hagyták. A per során végig a Jobbikos képviselőnő képviselte a lakásmaffiát, akik attól sem riadtak vissza, hogy megveressék az asszonyt. 

A portál arról ír, „több kötet irattal jelentkezett” szerkesztőségükben a lakásmaffia egykori áldozata. A portál szerint a bírósági dokumentumokból kitűnik, hogy a Jobbik politikusa a lakásmaffia szolgálatában állt. A 68 éves Angéla tíz éven keresztült viaskodott a Varga-Damm Andreával, és az általa képviselt lakásmaffiával. Az asszony elmondta, „első ügyvédje, aki megpróbált szembeszállni a lakásmaffiával, váratlanul meghalt, a másodikat úgy megfenyegették, hogy visszaadta az ügyet”.  Angéla a portálnak elmondta, kálváriája 1997-ben kezdődött, amikor fiának a vállakozása beindításához kölcsönre volt szüksége. Egy ismerettség révén színlelt adásvételi szerződést kötöttek budai, 150 négyzetméteres budai ingatlanukra, amikor azonban vissza akarták fizetni a kölcsönt, a hitelezők ezt nem hagyták, nekik ugyanis a lakás kellett. Mint elmondta, fegyveres biztonsági emberekkel rakták ki őket otthonukból, az asszonyt pedig meg is verték, mint fogalmazott,

egy faxos telefonkészülékkel ütöttek le, a radiátornak zuhantam.

Az asszony arról is beszélt, hiába volt látlelet erről a súlyos sérülésről, a maffiózók ügyvédje másik szakvéleményt lobogtatott, amelyet az orvos úgy állított ki, hogy meg sem vizsgálta. Az állt benne, hogy a sérüléseim időskori esés következményei, pedig akkor még csak 45 éves volt. A sértett elmondta, még javában folyt a jogi küzdelem a lakásmaffiával, amikor 2000 márciusában rejtélyes módon meghalt a fia, az albérlete fürdőkádjában találtak rá elvágott bal kézzel, zárt ajtó, de nyitott ablak mellett, amely ellent mond az öngyilkosság lehetőségének. Az asszony úgy fogalmazott,

szerintem a fiamnak azért kellett meghalnia, mert nem volt hajlandó aláírni azt a papírt, ami arról szólt, hogy a színlelt adásvételi szerződésben szereplő összeget átvette. Ez kellett volna ugyanis ahhoz, hogy a földhivatal bejegyezze az új tulajdonost. A szerződésben nem a kölcsönkapott pénz, hanem a többszörös uzsorakamatos összeg szerepelt.

A portál arról is ír, a több év után megszületett jogerős bírósági ítélet kényszerről, fenyegetésről, gátlástalan bűncselekményről beszél. Ebben többek közt kimondja a bíróság, hogy

Varga-Damm Andrea jó erkölcsbe ütköző, a közfelfogással összeegyeztethetetlen vagyis szégyenteljes ügy szolgálatába szegődött.

A bíróság külön kihangsúlyozta, hogy „az I. rendű alperes, azaz Varga-Damm megbízója a szerződés teljesítése körében

gátlástalanul, bűncselekményt megvalósító módon jutott az ingatlan birtokába, majd azt 3 héten belül tovább is értékesítette a II. rendű alperes részére. Ebből az következik, hogy a felperessel való megállapodás mögött befektetési céljai voltak, és ezen célokat az eszközökben nem válogatva, rövid határidőn belül kívánta megvalósítani. A II. rendű alperes nem hivatkozhat jóhiszemű és ellenérték fejében történő tulajdonszerzésre.

Az ítélet kimondta,

a felperes kényszer és fenyegetés hatására hagyta el a saját ingatlanát.

A bírósági ítélet nyomán sok-sok évi megalázó pereskedés után Angéla végül visszakapta a családi ingatlant.

A Ripost arról is ír, az 1998-ban alakult Sors-Társak Egyesületnek több mint ötezer tagja van, amelyet azért alapítottak, hogy lelepleződjön a bűnbanda. A színlelt adásvételi szerződéseknél, a gyanús kölcsönügyleteknél ugyanazok a felhajtó emberek, strómanok, kölcsönadók, ügyvédek, közjegyzők működtek közre, és több ügy irataiban is szerepel Varga-Damm Andrea neve.

Forrás: Ripost.hu; fotó: MTI

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Tisztázzuk ezt is! Ibrányban sem indult Fideszes jelölt!

Bréking – Elfogadta az Országgyűlés a családvédelmi akciótervet