in , ,

Bréking! – Öld meg Orbánt!-felirattal fújtak tele egy magyar buszt Svájcban

Öld meg Orbánt!-ezzel a felirattal találkozhattak azok a magyar utasok, akiknek buszjáratát egy svájci parkolóban fújták össze “Kill Orban” – felirattal

Öld meg Orbánt!-ezzel a felirattal találkozhattak azok a magyar utasok, akiknek buszjáratát egy svájci parkolóban fújták össze “Kill Orban” – felirattal. A PestiSrácok.hu megkeresésére a miniszterelnök védelméért felelős Terrorelhárítási Központ azt a tájékoztatást adta, hogy minden olyan eseményt megvizsgálnak, amely a védett személy ellen irányul, legyen az levélben való fenyegetés vagy éppen egy ilyen cselekmény.

A vélhetően antifasisztákhoz tartozó(k) egyén(ek) nem csupán a magyar miniszterelnök megölésére szólítottak fel, a magyar busz szinte minden elemére elhelyeztek üzenetet, hogy megmutassák, milyen komolyan gondolják a bevándorlásellenességüket. A buszt egyfajta mobil üzenőfalként értelmező anarchisták kilétére egyelőre nem derült fény, a fotókat az egyik zárt facebookos csoportban tették közzé. A vandalizmuson még a svájciak is megdöbbentek és tanácstalanságuknak adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy ilyen esetekben mit tudnak tenni.

 

 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a busz melyik magyar társaság tulajdonában áll és tettek -e feljelentést a vandalizmus miatt.

A TEK MINDEN OLYAN ESETET MEGVIZSGÁL, AMELY A MINISZTERELNÖK BIZTONSÁGÁT ÉRINTHETI

A PestiSrácok.hu megkereste a miniszterelnök személyi védelméért felelős Terrorelhárítási Központot az esettel kapcsolatban. A TEK Társadalmi Kapcsolatokért Osztályának vezetőjeJasenszky Nándor kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy minden olyan üzenetet, cselekményt megvizsgálnak, mely a védett személy ellen irányul, ezeket egy szakértői csoport elemzi. Megtudtuk: azt is figyelembe veszik, hogy volt-e már az adott esethez hasonló fenyegetés, körülmény, tehát az esetleges összefüggéseket is vizsgálják, ezek alapján döntenek a további biztonsági intézkedésekről és szervezik meg az adott személy védelmét. 

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Teljes lebukás! Megdőlt a „Földközi-tengeren csónakkal átvergődő” migránsok meséje

Ezer méter magasból zuhant le egy merevre fagyott migráns Londonban