in ,

Bréking! – Manfred Webert félretették

Az Origo brüsszeli értesülései szerint félretették a Spitzenkandidatokat (a csúcsjelölteket)

Az Origo brüsszeli értesülései szerint félretették a Spitzenkandidatokat (a csúcsjelölteket). Úgy tudjuk, hogy ez azt jelenti, hogy nem automatikusan ők a jelöltek az Európai Bizottság elnöki posztjára, vagyis Manfred Weber és Frans Timmermans helyett új jelöltet keresnek. 

Ahogy arról beszámoltunk, az Európai Unió tagállamainak állam- és kormányfőiből álló testület azért ült össze kedden Brüsszelben, hogy javaslatot tegyen az Európai Bizottság új elnökének személyére.

Brüsszeli munkavacsorájukon az uniós állam- és kormányfők a tervek szerint megkezdték az EU-intézmények vezetőinek jelöléséhez és kinevezéséhez vezető eljárást.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar, Peter Pellegrini szlovák és Andrej Babis cseh miniszterelnök a V4-Franciaország csúcstalálkozó előtt Brüsszelben Emmanuel Macron francia elnökkel
Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi BalázsA munkavacsora előtt a V4-országok vezetői, köztük Orbán Viktor miniszterelnök, a francia elnökkel, Emmanuel Macronnal, majd Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével egyeztettek.

Orbán Viktor magyar, Peter Pellegrini szlovák, Mateusz Morawiecki lengyel és Andrej Babis cseh miniszterelnök Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével Brüsszelben
Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs(origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Hivatalos: arányait tekintve a Fidesz aratta a legnagyobb győzelmet Európában

Bayer Zsolt – Zajos forradalmacskák Európában