in , ,

Ausztria – Túl sokat késelnek a migránsok: nem lehet többé náluk szúróeszköz

Az osztrák belügyminiszter bejelentette, megszüntetik azt a lehetőséget, hogy az illegális bevándorlóknál kés vagy más szúróeszköz legyen

Az osztrák belügyminiszter bejelentette, megszüntetik azt a lehetőséget, hogy az illegális bevándorlóknál kés vagy más szúróeszköz legyen, ugyanis az elmúlt időszakban egyre több késeléses bűncselekmény történt a migránsok körében.

 

Ahogyan arról hétfőn már beszámoltunk, sajtókonferenciát tartott Herbert Kickl osztrák szabadságpárti belügyminiszter, aki bejelentette, hogy átalakítják az osztrák belügyi tárcát, 2019-től idegenrendészet néven új ügyosztályt alakítanak ki, amelynek égisze alatt összefogják a migrációval kapcsolatos összes ügyet.

A belügyi tárca vezetője leszögezte, hogy már dolgoznak egy olyan javaslaton, melyben megtiltanák a menedékkérőknek, hogy kést tartsanak maguknál. A statisztikák szerint az elmúlt öt évben megduplázódott a késeléses támadások száma.

Két évvel ezelőtt már bevezettek egy hasonló tiltást nyugati szomszédunknál, az azonban csak a lőfegyverekre volt érvényes, a vadász- és konyhakésekre nem.

Fotó: AFP

A migránsok számára teljes tilalmat kell bevezetnünk a támadásra alkalmas eszközök vonatkozásában. Az elmúlt időszak statisztikái alapján kijelenthetem, lépnünk kell”

– mondta Kickl.

Az alpesi ország rendőrsége szerint míg késes támadásból öt évvel ezelőtt összesen 676 esetet regisztráltak, addigra tavaly már 1030-ra nőtt ez a szám, amelyből 635-öt bevándorlók hajtottak végre. Az új törvény alapján Bécs megtilthatja, hogy kést hordjanak maguknál a nem uniós állampolgárok.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Lázár beszólt Márki Zörejnek – Lázár János a munkát ajánlja Márki-Zay Péter figyelmébe

Nagy igazság – Magyarország biztonsága közvetlen összefüggésben van Törökország stabilitásával