in ,

Agyhalál – Újjáalakult a Munkásőrség

Számítunk mindenkire akinek fontos a testület értékeinek és hagyományainak, valamint a szocializmus ügyének átmentése és védelme a 21. századi viszonyokra!

Számítunk mindenkire akinek fontos a testület értékeinek és hagyományainak, valamint a szocializmus ügyének átmentése és védelme a 21. századi viszonyokra! – írja bemutatkozó írásában az újjáalakuló Munkásőrség parancsnoka, a 30 éves Juhász Norbert. A napokban civil szervezetként, Munkásőr Társaság néven újjáalakult a szervezet, írja a Magyar Hang.

A szervezet tagokat toboroz, egykori munkásőröket és „nyomdokaikba lépni kívánó, nem ijedős fiatalokat” vár soraikba. Utóbbiaknak egyenruhát is biztosít a szervezet.

1989. október 31-én az úgynevezett „négyigenes” népszavazáson a választók a szervezet megszüntetésére szavaztak, ami „megerősítette a már korábban elfogadott 1989. évi XXX. törvényt, melynek következtében a testület 1989. október 20-án jogutód nélkül feloszlott” – írja a lap.

A kérdés így szólt: feloszlassák-e a Munkásőrséget?

Több mint 4 millióan válaszoltak erre a kérdésre igennel, 216 ezren nemmel.

A szervezet önmeghatározása szerint a hagyományőrzés jegyében „eszmeiségében baloldali, munkásmozgalom történeti hagyományok ápolására, és humanitárius célok megvalósítására törekvő civil szervezet”.

(index.hu)

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A Keménymagban Niedermüller “testvérért” imádkoztak! – Videó

A Feri lop! Egymilliárd forint útja tisztázatlan a szemkilövető nyilatkozatában