in ,

Agyhalál – A Liberálisok nem indulnak a választásokon, mert túl nagy Fidesz győzelem várható

Nem indul az EP-választásokon a Liberális párt

Nem indul az EP-választásokon a Liberális párt, mivel nem érzik úgy, hogy elég szavazót tudnának felsorakoztatni maguk mögött a küszöb megugrásához áprilisban. Az ellenzéki törpe párt Kovács László nyomdokaiban járva “mer kicsinek lenni” és felvállalja, hogy értelmetlen lenne kiállnia a Fidesz ellen.

 

A Magyar Liberális Párt a jelenlegi közvélemény-kutatási adatok alapján valószínűleg nem tudná elérni az 5 százalékos küszöböt, így nem is küldhetne képviselőt az Európai Parlamentbe. A Liberálisok ezért nem indulnak a választáson.

– írják közleményükben.

Figyelmeztetnek továbbá arra is, hogy nem ők az egyetlenek akik túl erőtlenek a megmérettetéshez, úgy vélik másik 3-4 ellenzéki párt is küszöb alatt végezhet.

…az Orbán-kormányt elutasító szavazóknak az áprilisi választások kudarca után újra csalódniuk kell az ellenzékben.

– teszik hozzá.

Nem jósoltak azonban sok sikert az ellenzék csontsovány “mamutpártjainak” sem.

Ma viszont egy nagyarányú Fidesz-győzelem várható a demokratikus erők széthúzása miatt, ami nem csak azzal fenyeget, hogy Magyarország még inkább az unió perifériájára kerül, hanem azzal is, hogy az Orbán-kormányt elutasító szavazóknak az áprilisi választások kudarca után újra csalódniuk kell az ellenzékben.

Ezért aztán nem indulnak el az EP-választáson.

Forrás: MTI, Fotó: MTI

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Petíció Szlovákia köztársasági elnökéhez: Ne írja alá a magyar Himnusz éneklését tiltó törvényt! – A mindenszo.hu csatlakozik!

Friss! EP választások – a kormányfő hétpontos programot hirdetett