in ,

A nyílt társadalom zsákutca! London: tiltakoznak a melegek a megamecset miatt

Forrnak az indulatok az angol fővárosban

Members of the Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender (LGBT) community take part in the annual Pride Parade in London on July 6, 2019. (Photo by Niklas HALLE'N / AFP)

A Westminsteri városi tanácsnak beadott tervezet szerint a Picadilly-körtéren található történelmi Trocadero épület alagsorában és földszintjén egy ezer fő befogadására alkalmas mecsetet szeretnének létrehozni – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

 

A tervnek számos ellenzője akadt a londoni lakosság minden szegletéből, beleértve a meleg közösséget. Szerintük az, hogy a történelmi „meleg-negyed”, a Soho közelségében mecsetet építsenek összeegyeztethetetlen a vallás megnyilvánulásaival, amely – ahogy azt egy panasztevő idézi – halállal büntetné a homoszexualitást.

 

Az is kérdéses, hogy az ivást és bulizást ellenző muszlimok egy szórakozóközpont alagsorába akarnak beköltözni. A lakosok arra is rámutattak, hogy egy ezer fős közösség óriási tömeget és közlekedési nehézségeket okozna a város egyébként is zsúfolt turisztikai csomópontján. Egyes ellenvélemények pedig egyszerűen csak arra mutatnak rá, hogy egy anglikán monarchia fővárosának szívében ne legyen megamecset.

 

A projektet egyébként egy londoni ingatlanfejlesztő Asif Aziz alapítványa kezeli azzal az indokkal, hogy a „hátrányos helyzetű, alulreprezentált közösségek” támogatása azonos az alapítvány céljaival. A tervet februárban adták be a tanácshoz, azonban a tiltakozások miatt az ügyben egyelőre nem született döntés.

(Forrás: 888.hu, vadhajtasok.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Íme a nyílt társadalom! Belgium összeomlott – Allahozva rugdossák a rendőröket, ők meg hagyják – Videó

Bayer Zsolt – Freud megfejti Arató Gergelyt