in ,

A Momentum, az új SZDSZ már el is indította az ellenzéki pártok közötti leszámolást

Fegyőr akcióban

A Momentum vezetője az EP-választás estéjén még arról papolt, hogy fő a szerénység, és nem kell újragondolni az ellenzéki pártok közötti együttműködést. Keddre viszont gyökeresen megváltozott Fekete-Győr András véleménye. A Momentum újra akarja tárgyalni a budapesti ellenzéki önkormányzati választási megállapodást, és most már saját főpolgármester-jelölt állításán is gondolkodik.

 

A történelem szemétdombjára került SZDSZ szellemi örököseként politizáló Momentum vezetője olyan győzelmi interjút adott a 24.hu számára, mintha az európai parlamenti választáson nem is szenvedett volna totális vereséget a teljes ellenzék. Fekete-Győr András interjúbeli mondókájából ráadásul az is kiderült, hogy a Momentum – minden cáfolat ellenére – bizony már gőzerővel szervezi az ellenzéki pártokat megcélzó „hosszú kések éjszakáját”, hogy a DK-val közösen megpróbálja újraéleszteni a dicstelenül kimúlt hajdani MSZP-SZDSZ-koalíciót.

Az interjúból az is kiderült, hogy a Momentum örömmel elfogadja, sőt már nagyon várja, hogy belépjen párttagjai közé az ország két legsikertelenebb, többszörösön bukott ellenzéki politikusa, Szél Bernadett és Hadházy Ákos.

A hírek szerint a Momentum és a DK közös budapesti titkos fegyverként veti be Szél Bernadettet, akit a Momentum hamarosan a párt összellenzéki budapesti főpolgármestereként fog megnevezni.

A sikertelen MTV-székházas akciójával végképp nevetségessé vált „független” ellenzéki képviselői duó másik tagjának, Hadházy Ákosnak, alias Lyukas Zokninak a Momentum-DK univerzumban felajánlott szerepéről egyelőre még nincs hír.

A harcias momentumos tervek szemmel láthatóan jól jönnek Gyurcsány Ferencnek, aki cinikus módon a nyilvánosság előtt azt hangoztathatja, hogy a DK nem akarja újratárgyalni az MSZP-P-DK-Momentum budapesti önkormányzati választási paktumot, miközben valójában teljes erővel azon dolgozik, hogy saját magának előnyt szerezve felbontsa az eddigi megállapodást.

(Vincze Viktor Attila, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Salvini: köszönet a magyaroknak, hajrá Fidesz! – Videó

Integrálódnak – Nyilvánosságra hozták a lyoni merénylő nevét: Mohamed Hichem M.