in ,

A hazaáruló Ujhelyi megint sivalkodik – Most a Magyar Időket gyalázza

Ujhelyi egy gazember

Egyes gimnáziumokban kötelező elmenni a kormányellenes tüntetésekre? Ujhelyi István: Fake news és bullshit

 

 

 

Sajtótájékoztatót tartott az InterRail program új pályázati lehetőségeiről Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője és Kálló Dániel, a magát Független Diákparlamentnek nevező mikrotársaság képviselője. A 18 éveseknek szóló ingyenes, egy hónapos európai vonatbérlet tényleg nagyon szép dolog, még ha nem csupán az önmagát tömjénező Ujhelyi István kizárólagos érdeme is az, a diákság politikai célra való felhasználása azonban már egy másik kérdés. A sajtótájékoztató végén a PestiSrácok.hu megkérdezte Ujhelyit, hogy ha már a fiatalokról, a gimnazistákról van szó, mit szól ahhoz a mai Magyar Időkben megjelent cikkhez, miszerint egyes alapítványi gimnáziumokban szinte kötelező elmenni a diákoknak a kormányellenes tüntetésre. Kérdésünk azonban nem volt a szocialista politikus ínyére, így túl sokat nem tudtunk meg tőle.

Idén csaknem háromszáz magyar fiatal élhetett a lehetőséggel, és juthatott hozzá az egy hónapra szóló ingyenes vonatbérlethez; most december 11-ig lehet pályázni a következő évi bérletekre. A program Ujhelyi szerint sokkal többről szól, mint az ingyenes utazásról, Európa és egymás kultúrájának megismeréséről, illetve elfogadásáról. Az ingyenes InterRail-program lehetőséget biztosít az európai értékek megmutatására és megőrzésére is a szocialista politikus szerint.

A sajtótájékoztatón részt vett az a Kálló Dániel (Független Diákparlament) is, aki elvileg pártpolitikától semleges, azonban ahol tudja, ott szidja a kormányt, és borzasztó állapotokat láttat országszerte. Megfélemlítésről és elnyomásról beszél – illetve beszéltetik a baloldali médiumok –, mindezt úgy, hogy a mintegy másfél milliós diákságból hatezren csatlakoztak a Független Diákparlamenthez, így igazán nem beszélhetünk tökéletes lefedettségű képviseletről. Ráadásul a függetlenségük is nagyon sokszor meginogni látszott, hiszen érdekes módon a német szocdemek támogatták az egyik tüntetésüket is. Önmagukat mégis a diákok képviselőinek tekintik, azonban fordítva ez nem biztos, hogy így van.

De nemcsak a szép európai utazások és az örömteli kapcsolatépítés aktuális manapság a diákéletben. A pénteki Magyar Időkben megjelent egy cikk, melyben egy felháborodott szülő mesélt arról, hogy egy budapesti alapítványi elit gimnáziumban a gyerekének kötelező elmenni a kormányellenes tüntetésekre, különben kiközösítik, hiszen akik erre nem hajlandók, azok rombolják a csapatszellemet. Mivel Ujhelyi István a diákság támogatásáról, az európai közösségbe való kapcsolásáról beszélt, szerettük volna megtudni, hogy mit szól ehhez a hírhez, amely nem feltétlenül európai hozzáállásról tanúskodik. Az MSZP politikusa azonban nem hallott az esetről, további kérdéseinket pedig ezzel a gondolattal hárította el:

Arról már leszoktam, hogy Magyar Idők-cikkeket kommentáljak, mert 90 százalékban fake news, 10 százalékban bullshit.

Úgy látszik, hogy a tizenéves gyerekek politikai célra való felhasználása nem üti meg a hírértéket a szocialista politikusnál, de legalább megtudtuk, hogy mit nem olvas. Vélhetően a Népszava, HVG, 24.hu és a többi elnyomott, cenzúra alatt senyvedő sajtótermék sokkal hitelesebb hírforrás számára, és ott legalább kevesebb kellemetlenséggel szembesül.

(Szabó Gergő, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Tóta W.: „Telefosták az országot Wass-szobrokkal”, pedig „Wass Albert silány”

Könnygázt vetettek be a mexikói-amerikai határon!